Translate

6 Haziran 2009 Cumartesi

TARIMSAL SULAMADA DEVRİM
Qemisoyl (Kemisol), su hidratörleri ile bağlantıya girdiğinde su için bir rezervuar işlevi gören şeffaf bir jel haline gelen ve sonra suyu bitkinin köklerine geçiren beyaz granüllü su bazlı (çekmeli) polimerdir.
YARARLARI
Toprağa yerleştirildikten sonra toprağın yoğunluğunu düşürür. Topraktaki hava ve su sirkülasyonunu geliştirir. Su tutma kapasitesini geliştirir ve sudaki besleyicilerin kaybını azaltır. Bir çok kez dolup boşalabilir. Uygun koşullarda 5 yıl özelliğini korur. Bir çok çözünür gübre ve toprak ile bağdaşır. Buharlaşma ve sızma sonucu su kaybını önler. Kuraklık döneminde sulama miktarını azaltır. Ürün verimini azaltmaksızın üretim maliyetlerini azaltır. Tohumu nem tabakalarıyla sararak ve suyun içindeki besleyicileri tutupsalarak filizlenmesini gelistirir. Aşırı yağışlardan dolayı gübrenin akıp gitmesini engeller. Daha yüksek ürün verimi sağlar.

ÖZELLİKLERİ
Qemisoylin (Kemisol) her bir gramı saf suyun yarım litresini emer veağırlığını 500 kez arttırır.Ekilen toprakta, bir gram Qemisoyl yaklaşık 200-300 milimetre akan suyu emer.

DAHA GENİŞ BİLGİ: www.yavuzoglultd.com/index.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder