Translate

5 Ekim 2010 Salı

Bir fincan kahve içermisiniz ?

 

İş yaşamında önemli yerlere gelmiş, bir grup eski mezun arkadaş grubu, üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş. Çeşitli konular konuşulduktan sonra, sohbet, işin yarattığı strese ve yaşamın zorluklarına gelmiş.
 
Yaşlı üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek  üzere mutfağa gitmiş ve degişik boy, renk ve kalitede bir çok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş. Kimi porselen, kimi seramik,  kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup  kahvelerini oradan almalarını söylemiş.
 
Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüğünde hocaları onlara şunu söylemiş: "Farkına vardınız mı bilmem, zarif görünümlü, güzel, pahalı fincanların hepsi alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı. Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal. 
 
İşte bu demin bahsettiginiz problemlerinizin ve stresin nedeni. 
 
Hepinizin istediği fincan değil, kahve iken, bilinçli olarak herbiriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan fincanları almaya uğraştınız.
 
Yaşam kahveyse, iş, para ve mevki fincandır. Bunlar yalnızca "YAŞAM"ı tutmaya yarayan araçlardır, ama "YAŞAM"ın kalitesi bunlara göre değişmez.
 
Bazen yalnızca fincana odaklanarak, içindeki kahvenin zevkini  çıkarmayı unutabiliyoruz."
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder