Translate

17 Kasım 2020 Salı

Sağ beyin mi sol beyin mi?


 

Göreceğiniz ilk resim en çok istenen yarımküreyi gösterir.

Resme hızlıca bakın.  İlk önce hangi hayvanı gördünüz?


(1) Bir kaplanın başı:

Beyninizin sol yarıküresi, sağ yarıküreye göre daha aktiftir.  Hedeflerinizin başarısına çok odaklanmış ve organize olmuş analitik bir kişisiniz.  Bir problemle karşılaştığınızda mantık, hesap makinesi ve objektif olma eğilimindesiniz.

Ancak bazen, doğru olup olmadıklarını kontrol ederek verdiğiniz kararlar hakkında çok fazla düşünürsünüz, bu da sizi kararlı olmaya yönlendirir.  Biraz alçakgönüllülüğün yardım etmene yardımcı olacağını unutma.

Kişilik özellikleriniz aşağıdaki gibidir:

Organize: Her şeyi bir kova listeniz varmış gibi planlarsınız.

Kesinlikle: sabit hedefleriniz var ve bunlara ulaşmanın yolunu biliyorsunuz.

açık: duygular ve hisler hedeflerinize ulaşmanızı engellemez.

Mantık: İyi matematik, bilim ve fikir düzenleme becerileriniz var.

Gerçekçi: Sizin dünyanız çok gerçek.  Masallara ve kurguya yer yok.  Her neyse, hedefleriniz başkalarına yüce görünse de, onların gerçek ve yapılabilir olduğunu biliyorsunuz.


(2) Asılı maymun:

Beyninizin sağ yarım küresi çok aktif.  Pek çok yenilikçi fikri olan yaratıcı bir insansınız.  Zor bir durumla karşılaştığınızda, eleştirel düşünceye dayanmaktansa sezginize güvenmek (neredeyse her zaman haklısınız) daha iyidir.

Hayatınızda attığınız her adımın size bir ders olduğunu ve kaybetseniz bile hedeflerinizin başarısına doğru ilerlediğiniz anlamına geldiğini çok iyi biliyorsunuz.  Seyahat sizin için varış noktasından daha önemlidir.  Bir hayalperest olarak genellikle kendi cennetinizde kaybolursunuz.  Zaman zaman ayaklarınızı yeryüzünde tutmanız, gerçeği fark etmeniz ve etrafınızdaki dünyaya biraz daha dikkat etmeniz önemlidir.

Kişilik özellikleriniz aşağıdaki gibidir:

Dürtüsel: Bir şeyleri spontane yaparsınız.  Her şeyi diğer insanlara göre farklı görme yeteneğine sahipsiniz.

Duyarlı: Her şey için çok endişeleniyorsun.  Duygularınızı düşünmek ve hareket etmek için çok zaman harcıyorsunuz.

Yaratıcı ve sanatsal: Müzik, sanat ve diğer yaratıcı disiplinlerde uzmansınız.

Sezgisel: Yapmanız gereken görevleri listelemezsiniz ve kurallara saygı duymazsınız.  Sorunları sezgisel bir şekilde çözersiniz.

Hayalperest: Hedeflere sahip olmak yerine hayallerin var ve onlara ulaşmak için elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve genel olarak bu bir başarı.

Beynin iki yarım küresinin izole bir şekilde çalışmadığını, birlikte çalıştıklarını ve birbirlerini tamamladıklarını unutmayın.  Yani bir yarım küreden daha fazla özelliğe sahipmişsiniz gibi görünse de, diğer yarım küreden de özelliklere sahip olabilirsiniz.

Peki önce ne gördün?

Kaplanın başı mı yoksa asılı maymun mu?

Kişilik özellikleriniz verilen tanımlara uyuyor mu?


Mehmet Erişir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder