Translate

4 Mart 2020 Çarşamba

Ekonomi dergisi FORBES son sayısı "Tayyib" makalesi


Sahte yargılamalar ile başsız bıraktığı Türk Ordusunu Suriye ile meşgul eden Erdoğan’ın Türkiye’yi 18 yıldır sürüklediği bataklık oldu.
Türk tanklarını Suriye'ye sokarken, Rus hava kuvvetlerini düşünmedi. Sözde güçlü adama artık çoğunluk küskün, kaybetmesinin ana sebebi, dünyanın "terörist" kabul ettiği Sünni cihatçılara destek vermekle, yolun sonuna gelmiştir.
Rusya’ya yanaşırken NATO yu tersleyen, şimdide ABD den Patriot istiyen Erdoğan’ın artık iki tarafa da blöf yapacak hali kalmamıştır. Tarihten silinirken, yeni Osmanlı hayalleride bitti. Çünkü aptal şımarık çocuk gibi, Rusya’yada kafa tutan Erdoğan, geleceklerinden korkan, yeterince şehit, karmaşa ve çatışma gören Türkleri kızdırdı. Yandaş medyada artık halkı etkilemiyor.
NATO nun açıkça Erdoğan’a son teklifi: iktidarı ya sessizce bırak, ya da seni, ahlaksızca flört ettiğin Rus ayısına teslim ederiz olabilir.
Ülkeyi batıran, herkesle düşman eden Tayyib'in gidişini değiştirebilecek tek olasılık ABD nin Türkiye’yi, Edad'ı devirmek için savaşa sokarak Suriye, Rusya ve İran’ ı uzun süren bir çatışma içinde tutabilmek. Fakat Trump, hergün yeni hatalarıyla, dahada batan Erdoğan’ı destekleyip Putin’i kızdırmayı göze alabilir mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder