Translate

21 Mart 2020 Cumartesi

UYDURMA KANDİLLER VE TERAVİH NAMAZI



"Regaip... BERAT... MEVLİD... vs diye  kandil geceleri yoktur. Kur'an ve sünnette KADİR GECESİ dışında özel ve kutsal bir gece bildirilmemiştir. 
“Kandil geceleri"; önce Emeviler’ce uydurulmuş ve uzunca bir süre sonra uygulatıldıktan sonra unutulmaya bırakılmıştır. 
Osmanlı Padişahı 2.Selim zamanında yeniden uydurulup diriltilerek ortaya sürülmüştür. İslâm’la ilgisi olmayan BİDATlardandır. Eğer bir müslüman ibadet etmek istiyorsa, o gece “KANDİL” (!!!) olduğu için değil, herhangi bir gecede sevap kazanmak için yapmalıdır bunu...
...................
Kur'an'da ve sünnette var olmayanı varmış gibi uygulamak, dinde olmayanı dinleştirmektir ki, bu da bidat olanın gitgide "İSLÂM'ın EMRİ" gibi algılanıp kabûllenilmesine yol açar... 
Ör. Kur'an'a ve sünnete göre cuma namazı iki rekâttır ve hutbe o iki rekâtdan sonradır ama, Emeviler devrinde değiştirilip namazın öncesine alınmıştır. Cuma namazını iki rekâttan fazla kabullenip 
(...Ki, 10 veya 16 rekât olarak kıldırılıyor?!) kılmak da, dinimiz İslâm'a sokulmuş bidatlardandır. Her türlü bidatı (dinde olmayıp da varmış gibi dine montajlananı) RED etmeliyiz ve yapmamalıyız! 
........................ 
İslâm'da "TERAVİH NAMAZI" da yoktur. O da uydurmadır, bidattır... Hz.Ömer'in bir Ramazan günü akşam namazından sonra içinden gelip birkaç rekât namaz kılmasından sonra gelenekselleştirilip İslâm'a eklentileştirilmiştir. Yâni, teravih namazı da bidatlardandır... Cuma namazının uydurma eklentilerle 10/16 rekâta kilitlendirilmesi, 30 Ramazan akşamı 32 rekât teravih kıldırılması vb bidat uygulamalar; müslümanları uyuşturup miskinleştirmek, düşünce dâhil her türlü olumlu üretimden alıkoymak için olsa gerektir?!
Tire_30.03.2017_Av.Fuat Turgut
***
“Hz. Muhammed'in doğumunu anma ve kutlamak için düzenlenen törenler, tarihte ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başladı. 

Şiia Fatımi Devleti tarafından  Resulullah'ın vefatından 450 yıl sonra uydurulmuştur.

Osmanlı Padişahı II.Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için, bu gecelere “Kandil Geceleri” denilmiştir. Bunlar; Mevlid, Regaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir Geceleridir.” (TDV İslâm Ans.-Kandil Mad.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder